Bantningskur

I höstas tog originalbatteriet slut och jag bytte till ett från Biltema. Det har funkat, men har redan fått laddas om ett par gånger och därför har jag nu bytt till ett lithiumbatteri från Shorai. Detta är litet mindre och framför allt lättare än original: 830 gram mot originalets 3776! Eftersom batteriet på SuperEnduron sitter högt (under sadeln) så känns det bra att få banta bort dessa kilon.
Har nu fått bort en hel del högt sittande vikt på hojen. Bytet av avgassystem sparade 8 kilo, batteribytet nästan 3 kilo och om man plockar ur verktygsväskan innan man ger sig ut i spåret så är man av med 1280 gram till.
8000+2946+1280=12226.
12 kilo i sadelhöjd känns skönt att kunna banta bort på klumpen. Fattas bara att jag själv gör mig av med lika mycket fett, så lär ekipaget bli betydligt smidigare inför sommarens åkning! Men att banta själv är nog betydligt mindre lätt än att handla lätta prylar på nätet – tyvärr…


+ 830 – 3776 – 1280 = – 4226 gram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.