Kläder och skydd

För mig är det viktigt att ha utrustning som sitter skönt och som jag kan lita på.  Här kommer litet info om de kläder och skydd som jag använder:


När man skall ge sig ut på en grustur eller bara ta en sväng till endurospåret så märker man verkligen att det är en materialsport man håller på med. Bara att få på sig alla kläder och skydd tar sin tid.  Så här kan det se ut för mig:

Börjar med understället som består av ett par Icebreaker underbyxor och tröja i Merinoull. Svindyra, men det bästa du kan ha närmast kroppen enligt mig. De är sköna mot kroppen och blir inte lika illaluktande som syntetkläder. Jag kör alltid med underställ, även när det är varmt ute. De här underkläderna funkar bra i de flesta temperaturer. Är det riktigt varmt använder jag en tunnare kortärmad tröja.

Sen kommer knäskydden. I mitt fall ett par Alpinestars Bionic. Rekommenderas inte! Inte för att jag tror de skyddar dåligt, utan för att de måste modifieras kraftigt om man skall använda dem tillsammans med crosskängor.  För mycket stoppning och för många remmar helt enkelt. När jag väl klippt av remmar och anpassat stoppningen sitter de ganska skönt.

Därefter på med byxorna – ett par Klim Dakar Pants. De bästa mc-byxor jag testat! Sköna att ha på och man blir väldigt rörlig i dem eftersom det inte är något som stränar och tar emot. Man blir en bättre förare med dessa!   

Stövlarna på. Ett par Sidi Flex Force som jag använt länge. Bekväma, skyddar bra, men har dåliga spännen. Man får se till att alltid ha reservspännen till hands. Eftersom Klim-byxorna har kardborre på baksidan av benen är det lätt tt sätta på/ta av stövlarna med byxorna på.

Är det inte väldigt varmt ute sätter jag på mig en vindtät halskrage som jag köpt på Handelsboden. Det är nödvändigt eftersom jag kör med nackskydd och inte har någon krage på jackan.

Nackskyddet Leatt Brace kommer sedan (beskrivs utförligare i särskild text). Jag använder alltid de medföljande strapsen så håller det sig på plats bättre.

Och därefter skyddsjackan, en Alpinestars Bionic. En mycket bekväm jacka. Man kan fästa bröstplattorna i midjebältet med kardborre, vilket är bra.

Och så på med ytterjackan. Har hittills använt en modifierad endurojacka, men den är inte särskilt varm, så jag har köpt en Troy Lee Designs Blais jacka från MX4ALL. Denna jacka har löstagbar krage och kan alltså användas tillsammans med nackskyddet. Snygg jacka med många fickor, ventilationsöppningar, mm. Den kan vrängas och transporteras som en midjeväska om man vill ta av den när det är varmt. Jackan jag köpte var storlek XL vilket passar bra över kroppen, men ärmarna är långa. En skön jacka som man känner sig mycket rörlig i.

Sen på med ryggsäcken. Har fått en Camelbak Octane som är en kombinerad ryggsäck och vattenbehållare (tre liter).

Slutligen på med hjälmen – i mitt fall en Shoei V-Moto – och handskarna och sedan iväg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.