Försommarturen 2024 avklarad

Maj månad har varit ovanligt varm i år och jag var länge orolig för att det skulle bli en riktig dammfest, men någon dag innan vi skulle köra regnade det ordentligt, så vägarna blev nästan perfekta.

Vi var fem stycken som körde på fredag den 31 maj: Yngve, Geir, Christian, Kim och så jag då. Då körde vi som vanligt västerut åt Årjängshållet och sedan neråt Svanskog. Och det var varmt! Allt fungerade utan incidenter och vi hade kört 33 mil när vi landade i Karlstad.

Paus i värmen

På lördagen den 1 juni blev vi bara tre (Helge, Christian och jag). Kim skulle bara köra på fredag och Yngve var tvungen att åka hem på fredag kväll av familjeskäl.

På lördag började det småregna redan efter någon mil och det tilltog. När vi närmade oss Bäckebron så vräkte det ner så vi blev stående under tak på Bäckebrons station i trekvart tills det slutade regna.

På grund av regnet blev det litet ändrade planer och vi körde direkt uppåt Gräsmarkshållet via Ängen, Borrsjön och Tiskaretjärn. Fantastiska vyer!

Det hade regnat rejält i hela området och vägarna var så där perfekt fuktiga och mjuka och det var varmt så att man kunde köra i crosströja. Kanonkörning helt enkelt!

Vi körde 25 mil på lördagen. Frågan är om inte det är ganska lagom. Drygt 30 mil två dagar i rad blir ganska tufft. Man kanske ska ändra konceptet lite? Vad tycker ni som varit med och kört tidigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *