”On Any Sunday”

”On Any Sunday” är titeln på en känd mc-film med bland andra Steve McQueen och det var också namnet på den träningsdag som GMC hade ordnat på Kils crossbana den 12 maj.

Glad i hågen beger jag mig dit på söndagsmorgonen tillsammans med 28 andra (som i de flesta fall var betydligt mer erfarna cross-/enduroåkare än jag).

Samling utanför klubbhuset klockan nio med Erik Widing från GMC, Per Olsson (och någon mer som jag tyvärr glömt namnet på) och sedan ut på crossbanan. På förmiddagen höll vi till på crossbanan hela tiden och tränade på olika moment. Ibland samlade tränarna ihop gruppen och gick ingenom kurv-, broms-, hoppteknik, mm. och ibland förföljde de oss, stoppade oss och gav förmaningar och tips. Nyttigt och jobbigt!

På plats under dagen fanns också Danne från Factory Suspension som kunde ge tips om fjädring.

Klockan 13 var det lunch och under lunchen pratade en dietist om kost i samband med träning och tävling.

Efter lunchen körde vi en bana som gick runt området och delvis på crossbanan. Den innehöll en del tricksiga partier och var en blandning av enduro och cross.

Eftersom vi började klockan nio på morgonen så förstår ni att man började bli rejält trött fram på eftermiddagen och vid halvfyratiden var det dags för mig att sluta. Orken tröt, farten sjönk och misstagen började komma. Detta var ett mycket nyttigt ”träningsläger” som egentligen låg en bit över min nivå, men det är ju genom att utmana sig som man kan bli bättre så det känns kul att man får möjlighet att delta i sånt här fast man är en 57-årig gubbe…

Tack för en trevlig dag GMC och övriga som var med och ordnade detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *