Nostalgi

Vintern verkar hålla i sig ett tag till trots att det hunnit bli april och någon grusvägsåkning lär det inte bli ännu på några veckor, så dubbdäcken får sitta på ett tag till. Asfalten är i alla fall åkbar och idag kom Eje och hälsande på körandes sin Suzuki 380, en trecylindrig tvåtakts landsvägshoj från 1973.
Jag provkörde den runt kvarteret och när man kör en sådan här hoj drabbas man av vissa nostalgikänslor. Det var ju på en japansk tvåtakts landsvägsmaskin som mc-åkandet började en gång i tiden för min del (och för många andra). Jag körde inte långt, men blev faktiskt imponerad av den fina motorgången – och ljudet!
Tack för provturen Eje.

 DSCN0120
Då kliver vi ombord…

 DSCN0119
…och kickar igång. Ingen elstart här inte, och inte heller nödvändigt. Hojen är väldigt lättstartad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.