Rätt vallat?

Det har inte blivit mycket skidåkning för min del de senaste åren, men man vet ju ändå att det här med rätt valla är ganska viktigt. Efter att ha kollat på både skid-vm och Vasaloppet under de senaste veckorna får man det ytterligare bekräftat.
Kom att tänka på det här med vallning senaste gången jag var ute och körde hoj. Tänkte att fjädringsinställning måste vara enduroåkarens motsvarighet till vallning. Rätt inställd fjädring gör att även en långsam förare (t.ex. jag) kör märkbart bättre och blir mindre trött, medan en felaktig inställning gör hojen hopplöst svårkörd. Johan Olsson i bra form vinner femmilen, med rätt valla vill säga.
Anledningen till att jag reflekterar över det här är att jag nu fått hela fjädringen genomgången och fått fjädrar som passar min vikt. Och det märks stor skillnad! Jag har haft både gaffel och senare dämparen inlämnad till Factory Suspension för renovering och genomgång (behövligt efter 130 timmar!). Efter renovering är det andra värden än de som finns i instruktionsboken som gäller för komp och retur, men efter att ha skruvat litet tycker jag att jag fått till fjädringen väldigt bra och det är stor skillnad sedan tidigare. Det är inte billigt att få detta fixat, men jag tycker det är värt det även om man bara kör för motions skull.

På tal om vintersport – någon som har tänkt sig ut och åka något i helgen? Själv är jag förkyld, men om jag är pigg på söndag så kanske…

shock_pds_husaberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.