Uppgradering av fjädring, mm.

Jag har aldrig varit riktigt nöjd med fjädringen på Husan och det är väl inte så konstigt egentligen eftersom originalfjädrarna är anpassade för betydligt lättare individer är jag. Därför har jag bytt till hårdare fjädrar i både gaffel och stötdämpare. Paradoxalt nog skall detta kunna leda till att fjädringen känns mjukare och mera följsam nu när den inte trycks ihop så mycket.

Bakfjädern bytte jag själv, men gaffelbenen lämnades till Factory Suspension i Karlskoga som inte bara bytte fjädrar utan också modifierade gaffeln enligt mina instruktioner (”skall funka på normalt grusbus och långsam motionsenduro”). Factory Suspension är proffs på WP och Danne på Factory ringde upp mig och vi diskuterade hur jag ville ha gaffeln innan han började jobba med den. Proffsigt värre och kanske litet overkill för en sådan som jag, men jag får hoppas det är värt pengarna. Rapport kommer.

Förutom fjädringen skall jag också byta drivpaket och bakdäck (skall testa ett ”riktigt” endurodäck – Michelin M12XC). Sedan är det bara att vänta på att kroppen blir uppgraderad också så skall det gå undan i skogen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *