Kopplingsproblem…

Förra helgen provkörde jag hojen på Björbybanan med Reklusen installerad. Funkade fint och kopplingen verkade perfekt inställd, dvs. motorbroms finns och den kopplar ur på tomgång med bara litet, litet dragläge. Så långt allt bra.
I slutet av passet märkte jag dock att funktionen i kopplingshandtaget var helt borta. Visserligen blir känslan litet diffus med Rekluse monterad, men nu fanns ingen koppling alls.
Efter att ha ägnat någon timme idag åt att försöka lufta kopplingen började jag undra vart all olja som man sprutade in egentligen tog vägen . Började undersöka hojen litet närmare och under gummidamasken vid huvudcylindern på styret hittade jag svaret: Kopplingsslangen hade gått helt av vid nippeln som resultat av närkontakt med ett träd på Björby. Trist! särskilt som en ny slang med kopplingar kostar över tusenlappen. Därför funderar jag på att investera i en vänsterbroms istället. Någon som testat och kan ge litet feedback? Skriv en kommentar i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.