Rekluse!

Så var automatkoppling monterad på 570:n, så nu skall den förhoppningsvis bli mer lätthanterlig i skogen. Hoppas man får möjlighet att testa den i helgen som kommer.

Rekluse är en centrifugalkoppling och på bilden till höger kan man tydligt se ett antal ”spår” under tryckplattan. I spåren ligger totalt 27 kulor som trycks utåt av centrifugalkraften och skapar dragläge i kopplingen så fort som vavet ökar över tomgång. Man kan välja olika material/vikt på kulorna och olika hårdhet på centrumfjädern i kopplingen beroende på hur man vill anpassa karaktären på kopplingen. Jag har min inställd med standardinställningen för enduro. Får se hur det funkar.

I bilden kan man också se att jag stuckit in två trådar – ”feeler gauges” ovanför översta lamellen. Detta är för att kolla spelet och att man valt rätt tjocklek på metallskivorna som ligger mellan lamellerna.

 
Original                                                                              Rekluse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *