Försommarturen avklarad!

På lördag – söndag den 3 – 4 juni kördes årets första grustur med AdventureBike Wermland. Deltagarna var Tomas från Huddinge och Kim och Jimmy från Tranås. Vi skulle ha varit en till, men tyvärr fick vi en avbokning i sista stund, men min kompis Kim Johansson ställde upp och körde sweeper på söndagen. En liten grupp men väldigt lagom faktiskt.

Vi samlades hos mig på fredag kväll, käkade grillat och planerade den kommande körningen.

På lördagen körde vi västerut från Karlstad till Värmskog, Glaskogen, neråt Svanskog och tillbaka till Karlstad. Totalt 32 mil, mestadels på grus.

Paus i skogen

På söndag rundade vi Frykensjöarna och käkade lunch i Torsby innan vi åkte söderut igen. 33 mil visade min tripp när vi kommit i mål på söndag.

Första pausen på söndagen tog vi på toppen av Sunne Ski & Bike

Vi hade fantastisk körning båda dagarna, utan större incidenter. Fint väder var det båda dagarna – enda negativa var väl i så fall dammet.

Det som slår mig fast jag kört dessa vägar många gånger är hur vackert Sverige är! Kanske var vägarna längs Ängssjön, Borrsjön och Tiskaretjärn på söndagen höjdpunkterna när det gäller fina vyer.

Det var inte bara vi som stannade och åt lunch i Torsby!

Förutom att åka hoj hann vi med mycket ”töling” och trevligt umgänge vid pauser, luncher och middagar. Och mat gick det åt! Drygt 60 mil på kuperade och krokiga vägar gör att man får matlust.

Nästa tur kör vi i månadsskiftet augusti/september. Det finns fortfarande en plats kvar. Detaljer hittar du här på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *