Möte med Svemo om e-bike den 7 mars 2020

Det händer ju massor på fordonsfronten idag och mest märks det på bilsidan. Det är eldrift som gäller nu och det ser inte bra ut för de traditionella biltillverkarna. Den som inte hänger med i utvecklingen kommer att vara borta om några år när fossilfordon blir omöjliga att sälja. Om ni inte tror mig så kan vi vänta 2-3 år och se…

Oavsett vad man tycker om det här – och bland oss ”petrolheads” är det ju många som inte gillar den här utvecklingen – så är det något vi måste förhålla oss till, annars ligger all motorsport risigt till om ett par år.

På mc-sidan ligger vi långt efter bilarna när det gäller eldrift, men den kommer naturligtvis här också. Det är inte bara det att förbränningsmotorer blir allt mer ifrågasatta som gör att mc-sporten behöver förändras, utan även bullerfrågan. Runt om i Europa stängs allt fler motorbanor p.g.a. att folk inte tolererar bullret. Elhojar är alltså lösningen på flera problem.

Svemo bjöd för ett tag sedan in till en workshop om hur mc-sporten kan anpassas till den här utveckligen. Jag anmälde mig och den 7 mars träffades vi i Norrköping. Vi var 10 personer med väldigt olika bakgrund som möttes, allt från el-intresserade enduromotionärer som jag själv till roadracingförare och förbundsfolk.

Tycker det är framsynt av Svemo att ta det här initiativet och diskussionerna vi hade var verkligen framåtsyftande. Det handlade inte om hur klassindelningar skall se ut eller om vilka elfordon som skall få tävla eller inte, utan det handlade om hur vi kan öppna sporten för alla de nya elfordon som kommer nu – inklusive sådana som har trampor.

Vi kommer att ses igen i slutet av april. Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.