Grusåka!

Den 30 juli var det dags för en traditionell grustur. Det var ett tag sedan.
Vi var fem pers (Gribbe, Andreas, Eje, Nilsson och jag) som drog iväg uppåt Fryksdalen. Körde västra sidan uppåt, tankade i Sunne och drog vidare mot Gräsmark. När vi kom ner från skogen norr om Gräsmark blev det litet besvärligare än jag hade tänkt för här hade en tromb dragit fram och det låg träd kors och tvärs över vägen på flera ställen, men vi tog oss fram. Vi stannade till vid Grässjön där Eje och Nilsson valde att lägga sig på beachen medan vi övriga tre drog vidare mot Torsby.
I Torsby åt vi lunch och betraktade trafiken, vilket var ett nöje som vanligt. Det senaste bland dem som cruisar runt torget är tydligen att få sina dieslar att ryka så mycket som möjligt…
Efter lunchen drog vi en sväng norr om Torsby och sedan söderut igen på östra sidan av Fryken. Hittade några riktigt trevliga nya sträckor (det är väl sådant som kallas kvalitetsutveckling?) att lägga in i kommande turer, men dessa är nog inget inför höstens tur där några stor-BMW GS skall med.
Vi kom hem till slut utan större missöden och det hade blivit ett rejält träningspass. 35,4 mil och 6,6 timmars aktiv körning stod trippen på. Kul!

CIMG1557
Andreas och Gribbe poserar längs Vargåsensträckan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.