Grusåkning med AdventureBike Wermland 30-31 maj 2014

Under Kristi Himmelsfärdshelgen var fem hojåkare från Örebro på besök här i Värmland och körde grus på fredag och lördag. Vi körde olika rutter uppåt Fryksdalen båda dagarna och allt flöt på bra, ingen åkte vilse och inga vurpor (förutom några obligatoriska vältningar). Enda krånglet var väl att vädret var för bra så det dammade rejält på sina ställen – men det slapp ju jag som åkte först 🙂
Jag har ju kört de här vägarna ett antal gånger, men man slås ändå av hur fina de är! Krokiga kuperade grusvägar blandas med traktorvägar och en och annan icke-väg. Jag försöker dra rutter som är blandade och som passar de flesta hojar och förare. Den här gången var det XR650, BMW 650 X-Challenge, 800GS, KTM 990 och 950 SE (min gamla) med tillhörande chaufförer som deltog. Min egen 350 var klart minst i gänget men funkade imponerande bra till grusåkning tycker jag. Hade monterat väskor med extra bensin, Airhawkdyna för att motverka babianrôv och GPS på styret. Drevade upp den bak från 52 till 50 kugg men kunde gott ha satt på ett ännu mindre bakdrev för jag var ändå tvungen att kapa kedjan.
Körningen gick som sagt bra och jag har flera förfrågningar om liknande turer i år. Får se vad tiden räcker till…

CIMG1514Paus vid Ängssjön. Alla verkar laddade av ansiktsuttrycken att döma.
CIMG1513Hojarna. Min gamla 950 Super Enduro syns till vänster om mitten – still going strong!
CIMG1510
Touringkittad KTM 350 innan start.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.