Varaderon provkörd

Idag tog jag en 20-milasväng med Varaderon. Första riktiga provturen. Det blev mest asfalt, men även en del grusvägar.

Måste säga att hojen går riktigt bra – särskilt med tanke på att det är en årsmodell -00 och att den har gått 7500 mil. Den går bra i motorn, det är inget skrammel och den känns riktigt snabb. Allra mest nöjd är jag med fjädringen. Det sitter ju en Öhlinare bak och även framfjädringen känns bra. Hojen är bekväm och det känns ovant att ha sådan lyx som vindskydd, blinkers, mm. efter att ha kört enbart endurohojar ett tag.
Den funkar på grusväg också, men det är ju inget man grusbusar med så som man kan göra på en lättare hoj. Det gäller nog att hålla sig en bit innanför gränserna på grusvägen. Skulle tro att den kan vara svår att hämta hem om det börjar gå brett. Den är ju väldigt stor och klumpig jämfört med andra hojar jag haft, men den skall ju också användas på ett annat sätt.

Nu väntar montering av nya fotpinnar, hasplåt och bättre däck. Något jag också skulle vilja fixa är att minska turbulensen runt hjälmen i hög fart. Skall försöka göra något med den del av rutan jag kapat av. Skulle också vilja ha en sjätte växel, men det är nog svårare att fixa…

CIMG1496
På sådana här vägar passar Varaderon prefekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *