Husan är hel igen

För en månad sedan rasade motorn på min 570 när vi var ute och körde grus. Tyckte att det skramlade väl mycket från motorn och när vi stannade i nästa korsning och jag kunde lyssna ordentligt var det bara att konstatera att det var färdigåkt. Trodde först det var kamkedjesträckaren som lagt av, men det var betydligt allvarligare än så. Motorn hade rasat och kolv, vevstake och de flesta lager måste bytas. Motorn var full av spån och cylindern gick nätt och jämt att reparera.
Idag den 23 augusti  kunde jag hämta hem hojen och det känns skönt att kunna börja åka igen. Nu väntar några timmars inkörning och på söndag hoppas jag kunna testa ordentligt.
Orsaken till raset har jag ingen aning om. Hojen hade gått 180 timmar och man borde förstås ha bytt kolv tidigare, men det var inte kolven utan ett lager som hade gett upp i det här fallet. Olja har jag bytt var 10:e timme och luftfilter har bytts efter varje körning.
Nu har jag i alla fall fått hem hojen från verkstaden. Det behövdes två A4-sidor på fakturan för att få plats med allt som bytts i motorn. Dessutom har jag bytt drivpaket, monterat en kylfläkt och bytt till en mekanisk kamkedjesträckare. Det blev inte billigt om man säger så. Tänker inte tala om vad det kostade, men man skulle fått en skaplig hoj för samma pris…
Tack i alla fall för snabb hantering och bra service Eurospeed!

CIMG1371
Souvernirer från verkstaden.
CIMG1372
570 kubik kräver en rejäl kolv. Visst slitage på denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.