MC-mässan 2013

Så var det dags för MC-mässa igen, den här gången i Älvsjö. Kändes som den var litet mindre i år, litet mindre folk, litet färre utställare – men trevlig ändå förstås.

I år fanns det några riktigt stora nyheter som jag ville se, framför allt KTM:s nya Adventure-hojar och BMW:s nya 1200 GS och de fanns på plats. Det är intressant att se hur stort intresset för stora äventyshojar har blivit. Touratechs monter fanns mitt i hallen och kändes nästan större än HD:s som var förpassad till ena hörnet. Ja, ja, trenderna kommer och går, men i det det här fallet tycker jag är en bra trend.

Funderar bara över alla som köper en 150tusenkronors äventyshoj och pimpar den för nästan lika mycket – hur många av dem kommer egentligen iväg på den där Afrikaresan? För mig är en sådan resa en dröm än så länge, men någon gång i framtiden kanske det blir av.

Den hoj jag kollade mest på var KTM 1190 Adventure R. Bestämde mig på stört för att köpa en sån – om ett par år. En grushoj med 150 hästar måste man ju bara ha! Enligt KTM:s representant lär det bli möjligheter till provkörning någon gång i vår när deras roadshow besöker stan. Ser fram mot det.

Japanerna hade få nyheter och de har ju legat lågt i flera år nu. Verkar som om det är Européerna som har initiativet när det gäller nyheter. På tal om nyheter, elhojar har ju varit ”på gång” ett tag nu, men det verkar inte hända så mycket. Snackade med en av KTM:s representanter och han sade att det är batterierna som inte håller måttet – därför har inte KTM:s Freeride-E lanserats ännu. Kollade dock litet på amerikanska elhojmärket Zero som hade både offroad- och landsvägsmodeller på plats och enligt ett faktablad så skulle någon av hojarna ha otroliga 200 km räckvidd. Tro´t den som vill! Med tanke på att jag kör min Husaberg ca 120 km innan lampan börjar lysa så verkar det ju ganska bra…

I övrigt kan nämnas att Husqvarnas nya hojar är snygga, att Ducatis är snyggast och Kawasakis fulast.
Här är några bilder:

2013-01-25 17.13.02Vi är som gjorda för varandra!

DSCN0095Så här har man dragit avgassystemet på nya 1190.

DSCN0096 Min nya arbetsplats?

DSCN0104Motorcykel.  Punkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *