Premiär på KMX och kopplingsstrul del 2

I kväll var det premiär i endurospåret på KMX. Kom dit ganska sent och körde bara två varv. Det första varvet gick riktigt dåligt rent ut sagt och ibland undrar jag om 570:n är rätt cykel för mig. Pustade litet och körde ett varv till och då gick det något bättre och jag gillade hojen igen.

En anledning till att det var litet extra svårkört idag (förutom brist på rutin) var att kopplingen fortsätter strula. Inte Reklusen dock utan den vanliga kopplingen som är helt ur funktion. Visserligen är koppling inte nödvändigt med Rekluse, men med en 570 behöver man kunna slira litet extra när det är knixigt.

Kopplingen behåller inte hydrauloljan och det blir att demontera slavcylindern igen, byta packning och göra ett nytt försök att få det tätt.

Det tidigare strulet jag hade med att Reklusen slirade berodde på att när jag monterade bort slavcylindern för att lufta så försvann trycket på tryckstången och den tjocka bricka som sitter mitt i Reklusen hamnade snett. Kunde fixas på 5 sekunder med hjälp av lillfingret. Misstänker att samma fel uppstår nästa gång jag grejar igen. Känns inte helt tillförlitligt kan man lugnt säga men det var ju lätt fixat iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *