Mc-mässan 2011

Så har det varit mc-mässa igen. Denna gång i Älvsjö. Förra året hölls ju ingen mässa eftersom den dåliga ekonomin drabbade mc-branschen extra hårt. Det har nog inte vänt helt och hållet ännu, men optimismen verkar i alla fall vara större i år. Mässan kändes dock något mindre än förr om åren (så uppfattade jag det i alla fall).  En hel del intressant fanns att titta på även om det inte är några okända nyheter som man får se här. Allt nytt läcker ju ut långt innan det kommer till mässorna.

Triumphs nya 800XC fick jag i alla fall se i verkligheten för första gången. En fin hoj som kändes bra att både sitta och stå på. Touratechs monter kryllade av folk och det verkar generellt som om äventyrshojar blir allt hetare och custom blir allt kallare. Bra tycker jag!

BMW hade en stor monter och de har en väldig bredd av hojar.

KTM hade egentligen inga nyheter, men det ryktas ju om att en rad intressanta äventyrshojar är på gång därifrån.

Av de japanska tillverkarna är det Yamaha som har mest att titta på tycker jag. Honda har blivit märkligt trista och de andra två har inte heller så mycket som intresserar mig.

Vad kan man se för trender då? Ja, äventyrshojar verkar vara en klar trend, men annars är det inte så mycket nytt. Mc-folk är nog ganska konservativa (titta bara på HD!) och man kan undra vad som skall hända med branschen den dag vi gubbar som idag är i majoritet på mässan har dött ut…

Den intressantaste hojen på plats fanns enligt mig i SVEMO:s monter (av alla ställen!). Det var ett exemplar av Schweiziska Quantya – en eldriven crosshoj. Skulle inte vara fel att ha en sådan att smyga omkring med. Eldrivna cross- och endurohojar gör ju att sporten kan komma till publiken och inte tvärs om som idag. Vem blir först med att ordna en extremendurotävling på Sergels torg i Stockholm? Upp och nerför trapporna och en sväng ner i T-centralen vore väl kul?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *