Körning med Ténéré Club Danmark

I maj hörde Allan Henneberg från Ténéré Club Danmark av sig. Det var ett gäng som skulle upp och köra deras traditionella ”Elgjakten” i Värmland och han undrade om jag kunde guida en dag i september. Det var inte svårt att tacka ja till det.

Ténéré är ett trevligt gäng och jag har träffat flera av dem förut. En heldag grusåka tillsammans med danskar är väl vad man skulle kunna kalla äkta ”hygge”.

Vi var en stor grupp som startade på lördag morgon den 27 september från Skogsgården utanför Torsby, 15 stycken närmare bestämt, och många körde stora maskiner som KTM 950, BMW 1150 och Cagiva Elefant. Min 350 var rena lättviktaren i sällskapet.

Vi körde till Torsby och sedan söderut på östra sidan av Fryken, åt lunch på Golfrestaurangen i Kil och körde sedan norrut på västra sidan. Trots att vi var så många så flöt det på förvånansvärt bra med högt tempo, relativt få stopp och helt utan incidenter.

De kan verkligen köra de här danskarna! Det gick undan ibland och vissa av vägarna var rena kostigarna, men alla hängde på, t.o.m. Bumsarna. Flera av förarna har erfarenhet från olika rallyn ute i världen och det märks.

Vi körde en slinga på ca 30mil och eftersom jag körde hojen upp från Karlstad och sedan hem igen på kvällen så blev det en nätt 55-milatripp för min del den här dagen. Det känns i kroppen just nu!

Hade köpt en ny Gopro hjälmkamera dagen till ära som jag skulle testa, men eftersom jag inte hann mer än packa upp den och snabbt montera på hjälmen så blev kameravinkeln helt fel och det mesta av filmen blev av framskärmen på min hoj. Har dock klippt ut några snapshots:

Ögonblicksbild 3 (2014-09-27 22-12)

Ögonblicksbild 2 (2014-09-27 22-10)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *