Grusåkning i Värmland 18 -20 september 2008

AdventureBike Wermland kallar jag ju numera min lilla rörelse som ordnar grusturer på mc ett par gånger om året. Den här gången blev det ju inte som det var tänkt för min del eftersom jag fortfarande har en bra bit kvar innan jag blir återställd efter min olycka i augusti. Mc-åkning är det inte tal om – att gå upp och nerför trappor på egen hand är väl ungefär vad jag klarar av i form av fysisk aktivitet än så länge.

Att behöva ställa in turen hade ju varit tråkigt så när inte jag kan köra själv är det ju tur att det finns bra kompisar! Stefan Johansson i Sunne fick frågan om han kunde tänka sig att gå in som vikarierande guide – och han behövde inte så lång betänketid för att svara ja. Med Stefan som färdledare kunde jag känna mig lugn och planera  vidare.

Konceptet för turerna har ändrats litet för varje gång, men nu tror jag att vi har hittat en ganska bra totallösning för både grusåkningen och allt runtomkring. Boendet var nu förlagt till golfbanan i Kil som har två helt nya fyrbäddsstugor för uthyrning. Frukost och middag på kvällen intogs i golfrestaurangen (tack Karin Sohl för bra service!), så allt var samlat på ett ställe. Dessutom ingick – liksom under vårturen – all bensin för deltagarna, vilket gör att tankningarna flyter väldigt smidigt.

Vädret är ju alltid ett bekymmer, men nu hade vi tur och på torsdag och fredag småstänkte det bara litet och på lördag var det kanonväder. Åtta deltagare var inbokade den här gången – full grupp alltså. Så här såg startfältet ut:
Mikael på XR 650, Felix Yamaha 450, Jann Husaberg 650, Kuno KTM 990, Rickard BMW 800GS, Gunnar KTM 525?, Hasse KTM 530? och Hans-Petter Husaberg 650. Stefan Johansson körde först med sin KTM 525. 


Kuno leker i sandlådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *