Att köra enduro med el

Vintern -19 köpte jag en begagnad KTM Freeride e som hade gått knappt 20 timmar och nu, ett halvår senare, har jag hunnit köra nästan 40 timmar enduro med den. De flesta timmarna har jag kört på ”hemmabanan” Björby som är en typisk svenskendurobana med mycket sten och ganska kuperad.

Hur är den då att köra? Jodå, jag är mycket förtjust i den! Min KTM 350 -18 har nog inte gått 10 timmar ens sedan jag köpte elhojen, så 350:n blir nog förpassad till enbart grusväg.

Den funkar på sandbana också!

Jag är ingen särskilt snabb förare och ganska kort, så för mig passar Freeriden väldigt bra eftersom den är mindre i formatet än en vanlig endurohoj. Den är också väldigt lätthanterlig i knixiga partier och den är lätt att köra över hinder. En annan stor fördel är att bakbromsen sitter på vänster sida på styret vilket gör det busenkelt att moderera bakbromsen. Att hojen också saknar växelpedal gör att man slipper tänka på att använda fötterna till annat än att stå rätt på fotpinnarna.

Man (i alla fall jag) kör snabbare på den här hojen, särskilt sedan fjädringen heter Öhlins 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *