Varaderotrimning del 4

Inte så mycket trimning att byta ruta kanske, men skall man åka långt och snabbt med Varaderon så är turbulens kring hjälmen ett stort problem. Jag har försökt med att kapa rutan och skruva på den avkapade delen i olika höjder, men ändå inte fått det riktigt bra. Dessutom vill man ju ha en lägre ruta då man kör grus och en högre på långturen. Därför har jag köpt en MRA Varioscreen som är i två delar med en luftspalt emellan. Den kan dessutom justeras i höjd på ett enkelt sätt.
Efter en provtur kan jag konstatera att problemet med turbulens blev betydligt mindre, särskilt i högre fart. Kommer att ha rutan i lägsta läget vid grusåkning och i näst högsta eller högsta på landsväg.

Ändå mindre trimning är det väl att smörja gasvajrarna, men man måste ju ha ett lättgående gashandtag så att man snabbt når fullgas 🙂
Använde ett par engångshandskar som jag klippte fingertopparna av och lät dem stå med litet olja någon timme så rann det ner i vajrarna.

Ingen trimning alls kan man väl kalla stövlarna – eller?
Har köpt mig ett par Sidi Adventure att ha på landsväg och grus. Har ordentligt med skydd men är ändå fantastiskt sköna!

IMG_0678[1]
MRA Varioscreen – rauchgrau

IMG_0671[1]
Snabbgas!

IMG_0667[1]
Italienska skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *