Provkörning nya Honda Africa Twin

Har varit ute till Hojgaraget och provkört nya Honda Africa Twin CRF1000.

Hojen jag fick låna var en blå-röd-vit med guldeloxerade fälgar – helt rätt färgsättning alltså! Dessutom hade den ett Termignoni slip-on, vilket gjorde den ännu snyggare. Den hade manuell låda, Traction Control och ABS.

Det är en fantastiskt kul hoj att köra, smal om midjan vid stående körning, fin fjädring och det starkaste intrycket är hur lätt den känns och hur lättkörd den är. När den är på rull känns den betydligt lättare än de dryga 200 kilo den väger och det är först när man skall baxa runt den för hand som man märker att den egentligen är ganska tung. Rutan kändes också ganska bra, visserligen blåste det en del runt huvudet i hög fart, men det var ingen jobbig turbulens som på Varaderon.
Fick inga möjligheter att testa offroad, men jag skulle tro att den funkar väldigt bra på grus och stigar.

Den här hojen skapade ett intensivt ha-begär. Skall dock vänta ett tag så får vi se. Skall provköra DCT-varianten också. Om något år kanske…?

Här är en filmsnutt från provkörningen:

Ögonblicksbild 2 (2016-04-01 20-22)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *