Honda Varaduro

Har nu hunnit åka ett trettiotal grusmil med Varaderon och efter att ha bytt däck till TKC80 fram och bak så tycker jag den funkar riktigt bra på grus – och däcken rullar bra på asfalt också.
Någon enduro är det ju inte, men vanlig någorlunda slät grusväg går jättebra att åka. Blir det för dåligt underlag så är fjädringsvägen för kortslagig, vikten för hög och framhjulet för litet, men som grustouringhoj funkar den. Den är bekväm också och man kan lätt klämma 20-30 blandade mil och känna sig ganska pigg efteråt. Att den funkar så bra att avverka mil på tror jag till stor del beror på fjädringen. Bak sitter en Öhlinsdämpare och framfjädringen lirar bra ihop med den. Känner att jag gjorde en bra affär när jag köpte denna för 20´ inklusive packväskor, toppbox, mm.
Har nu anpassat den någorlunda bra för grusåka, men funderar på att plocka bort de fula väskhållarna och byta avgassystem för att få bort litet vikt och få bättre gång i motorn. Vinterprojekt kanske?

CIMG1563                                                                                               Eftermiddagstur med Varaderon den 10 september

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.