MC-mässan 2014

Så var det dags för årets traditionella besök på MC-mässan, den här gången i Göteborg (GBG är trevligare än STHLM).

Numera finns ju inga nyheter längre på en mässa – allt har man ju redan sett på nätet – men det är ändå kul att knalla runt och provsitta hojar, sparka på däck, ta en pilsner och töla med folk.

Det mesta är sig likt på mässan men man märker ändå hur trenderna växlar och just nu är det äventyrshojar som är trenden medan custom minskar. När det gäller äventyrshojar är det ju européerna som dominerar och det vore kul med mer nyheter från Japan. Visserligen visade Suzuki upp sin nya V-Strom och Yamaha hade uppdaterat sin Super Ténéré, men Honda ligger lågt. Fick dock ett intressant svar av en Honda-representant när jag frågade när det skall komma en ny Africa Twin. Han sade att de trodde den skulle ha kommit i år men att det kommer att dröja tills 2015. Vi får väl se…

Här är några iphonebilder från årets mässa:

IMG_0181[1]
Kaxig nos på nya BMW 1200GS Adventure
IMG_0195[1]
Medelåldern på mässan är hög och det har H-D:s marknadsförare fattat…IMG_0197[1] Den här utsikten från förarplats skulle jag inte ha något emot! IMG_0199[1]       Fick med mig en broschyr från Touratech hem – i år på 1859 sidor.
IMG_0180[1]
Snygg motor på Indians nya modeller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *