Stôllryck till Stångebro

Har inte kört Stångebroslaget förut och vi brukar ju dessutom alltid vara bortresta vid den här tiden på året, men i år var vi hemma så varför inte testa? Slängde in en sen anmälan bara ett par dagar innan start och fick startnummer 415 i klass 11.

Starttiden var 0800 på lördag morgon och eftersom jag inte planerat detta innan blev det att gå upp tidigt. 0245 på lördag morgon ringde klockan och 0310 rullade jag ut på gatan och drog iväg till Prästtomta utanför Linköping. Det var ju inte direkt någon trafik vid den här tiden och jag var framme i god tid, kunde äta frukost, lasta av och fixa i lugn och ro.

Med ett av de allra sista startnumren i klassen hamnade jag längst bak i startfållan och när starten gick var det bara att ta det lugnt och vänta på att trafiken skulle börja glesna. Man har ju hört talas om att Stångebro antingen är väldigt dammigt eller väldigt blött, men jag tror vi hade tur i år med en bana som var ganska ”lagom”. Banan är 2,2 mil lång och underlaget är mer varierat än på Gotland med både öppnare partier och en hel del skog. Litet mer enduro än Gotland också skulle jag vilja säga. En annan skillnad mot GGN är att här kör man bara två timmar mot Gotlands tre.

Första varvet gick väl skapligt, men det var hela tiden ganska mycket folk i banan. På andra varvet blev det mer öppet, men jag blev ganska trött efter ett tag. På tredje släppte dock tröttheten och jag fick bättre flyt. Tyvärr hände också det som ibland händer när man får flyt – en rejäl vurpa. Nästan uppe på en brant stenhäll släppte bakdäcket, jag kanade ner och hojen efter. Förlorade väl ca fem minuter på det här, men slog mig inte som tur var.

Kom i mål på 2,23 efter tre varv vilket innebar en 261:e plats av 345 i klassen. Känner mig väl någorlunda nöjd… Kanske får revanschera mig nästa år?

Direkt efter målgång drog jag direkt hem och var hemma halv tre på eftermiddagen. Totalt tog alltihop mindre än tolv timmar alltså. Nu hann jag ju klippa gräset också.  Somnade gott på kvällen sen…

Stångebro var en väldigt rolig tävling och ett jättestort arrangemang med 2540 anmälda och tävlingen körs fredag – söndag med olika starttid för de olika klasserna.

Här kommer en femminuters filmsnutt från första och andra varvet:

preppad_stangebro
2014 KTM 350 preppad inför slaget.

IMG_0754[1]
KTM var på plats med sina 2017-modeller. Mycket bättre än min -14 sade deras representant…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *